×
Global Connections September 2020 Newsletter - Turkish banner image
Home Global Connections September 2020 Newsletter - Turkish
Back to previous

Global Connections September 2020 Newsletter - Turkish

Küresel Tüketici Çözümlerini sunuyoruz

Dünyanın neresinde olursanız olun, günümüzün yüksek tempolu ve rekabetçi ortamı, yenilikçi ve önde gelen güzellik bakımı, beslenme ve farmasötik ürünlerle pazara daha hızlı girmek için tutarlılık, güvenilirlik ve çeviklik gerektirmektedir Müşteriler ve tedarikçiler, küresel güzellik bakımı, beslenme ve farmasötik pazarlarında en güncel kapsamlı teknik, yasal ve pazar bilgilerini sağlayabilen deneyimli ve duyarlı bir ortağa ihtiyaç duymaktadırlar. Size özgü iş nüanslarını ve güçlüklerini anlayan ve pazarınızda başarıyı destekleyebilecek bir ortak.

Ortaklık kurulacak katkı maddesi dağıtıcıları söz konusu olduğunda hiç biri bizim sunduklarımızla yarışamaz. Bizim bilgi birikimimizin genişliği ve derinliği, birinci sınıf ürün portföyümüz, teknik odaklı satış ve ürün ekiplerimiz ve kapsama alanımız rakipsiz olup, konseptten ticarileştirmeye sorunsuz biçimde geçiş yapmanıza olanak sağlar. Sao Paulo’dan Şikago, Toronto, Şanghay veya Paris’e kadar dünyanın dört bir yanında, uzmanlarımız tutarlı bir iş yaklaşımını benimseyerek ürün performansının iyileştirilmesine ve pazara giriş hızının artırılmasına yardımcı olurlar.

Küresel yaklaşımımız, güzellik bakımı, beslenme ve farmasötik tüketici çözümleri pazarlarında daha yüksek uzmanlaşma ve belirgin alanlarda uzmanlık sağlar. Tüketici ve tedarikçilerin sektöre özgü ihtiyaçlarına odaklı ekiplerimiz çevik, hassas ve hizmete hazırdır. Güçlüklerle dolu bir küresel ekonomide faaliyet gösterirken, müşterilere neredeyse her kıtada yenilikçi büyüme fırsatları sağlıyoruz.

Müşteri ihtiyaçlarını anlamak olmazsa olmazımız

Tüketici çözümleri kategorimizin bir parçası olan güzellik bakımı, beslenme ve farmasötik ekipleri küresel ölçekte temel son pazarlara hizmet verir ve müşteriler çözüm merkezlerimizin formülasyon uzmanlığı modelinden faydalanırlar. 48 Çözüm Merkezimizdeki 135’in üzerinde formülasyon ve uygulama uzmanı, pazar iç görüsü, güçlü teknik destek ve ürün geliştirme danışmanlığı sağlayarak yeni ve etkili büyüme yollarına erişim sunar. Müşterilerimizin güçlükleri ve engellerine küresel bir bakış aaçısı ile uzman bilgisi ve hizmetlerini bir araya getirerek ürünleri basit bir konseptten ticarileştirmeye taşıyacak şekilde formüle eder, prototip oluşturur, harmanlar, test eder ve analiz ederiz. Yelpazenin neresinde yer alıyor olursanız olun (formülasyon, imalat, satış veya işinizi genişletme) öne geçmek ve önde kalmak için akıllı küresel çözümlere ihtiyaç duyarsınız. Şunlarla size yardımcı olabiliriz:

  • Özel ürün ve pazar desteği: Dünyaca tanınmış tedarikçilerden sektördeki en geniş yelpazeyi küresel bir ölçekte tedarik ederken yerel ve bölgesel müşteri hizmeti sağlayan, sektöre özgü bir odak ve hesap verebilirliğe sahip uzman bir ekip.
  • Kapsamlı güzellik bakımı, beslenme ve farmasötik endüstrisi hizmeti: İşletme, satış, bilim, teknoloji, pazar araştırması, pazarlama, sürdürülebilirlik ve dijital gibi çeşitli arka planlara sahip küresel ekipler. Çift kaynak teminiyle risk hafifletmeden müşteriye özel ürün ambalajlamaya kadar uzanan sektöre özel hizmet.
  • Küresel Çözüm Merkezleri: Müşterilerimize daha iyi hizmet sunmaya, sektör güçlüklerinin üstesinden gelmeye ve yenilikçi, pazar öncüsü çözümler bulmaya adanmış, formülasyon ve teknik uzmanlığına sahip teknik personel ve araştırmacı bilim insanlarının çalıştığı laboratuvarlar ve mutfaklar.
  • Dijital liderlik: Uzaktan işi mümkün kılan güvenli ve fonksiyonel bir çevrim içi iş seçenekleri yelpazesi ve dünyanın her yerinden gelişmiş tedarik zinciri hizmetleri.

Büyük güçlükleri çözmek olağanüstü liderlikle mümkündür

Güzellik bakımı ve gıda katkı maddeleri alanında 20 yılı aşkın deneyime sahip bir lider olan Matthew Ottaway, Univar Solutions tüketici çözümlerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısıdır. Dünyanın dört bir yanında bu pazarları büyütme ve birbirine bağlama konusundaki başarılı geçmişi, üstlendiği bu yeni rolde pazar eğilimlerini öngörme ve bunlara yönelik plan yapma ve katkı maddeleri dağıtımı pazarına, değişen müşteri taleplerini karşılayan yeni fikirlerle liderlik yapma kabiliyetimizi geliştirmektedir. Ottoway “Nihai amacımız, her bir tüketici sektörü için sınıfının en iyisi küresel çözüm sağlayıcısı olmak ve müşterilerimiz ve tedarikçilerimize güvenle değer sağlamaktır. Uzmanlaşma yoluyla daha büyük değer yaratabileceğimizin bilinciyle, güzellik bakımı, beslenme ve farmasötik alanlarını organize edip modernize ettik ve küresel bir yaklaşımla özel bir liderlik yapısı oluşturduk” şeklinde ifade etmiştir.

“Bu sektörlerdeki başarı, gücünü güçlü, iç görü sahibi liderlikten alır. Kelly Gilroy bizim küresel güzellik ve kişisel bakımdan sorumlu başkan yardımcımız. Kevin Hack küresel gıda katkı maddelerinden sorumlu başkan yardımcımız ve Dawn Guay nutrasötikler küresel pazarlama ve teknik satış direktörümüz. Hiç şüphe yok ki bu arkadaşlarımız müşterilerimiz ve tedarikçilerimizi başarıya taşıyacaklardır. Kendileri, güzellik ve kişisel bakım, gıda katkı maddeleri ve nutrasötikler konusuna tutkuyla bağlı son derece deneyimli ekiplere sahiptirler. Dünyanın dört bir yanındaki müşteri yöneticileri, satış ve teknik personelinin desteğine ve Çözüm Merkezlerimizin kaynaklarına sahiptirler,” diye ekledi Ottaway. “İster yenilikçi teknolojilerle deney yapmak ister denenmiş ve kendini kanıtlamış katkı maddeleriyle formül oluşturma olsun, bu sektörlerde müşterilerimizle başarılı biçimde ortaklık kurarak en büyük güçlükleri çözmek, kapsama alanlarını genişletmek ve başarılı olmak için ihtiyaç duydukları değeri sunmak için gereken uzmanlığa sahibiz,” diye açıkladı Ottaway.

EMEA/APAC başkanı ve Tüketici ve Endüstriyel Çözümler küresel başkanı Nick Powell, küresel bir pazar yaklaşımının büyüme için yeni fırsatlar sağlayacağına gübvenmektedir. “Pazar koşullarında ve müşteri tercihlerinde değişiklikler görüyoruz. Güzellik bakımı, beslenme ve farmasötik pazarları hızla büyüyüp değişirken bizim bunlara hizmet sunma yaklaşımımız da değişiyor.” Powell küresel bir ekonomide iş yapmanın etkisini özetledi. “Modernize etme, yenilik getirme ve büyüme stratejimizin bir parçası olarak Streamline 2022’yi hayata geçirdik. S22 programımızın güzellik bakımı, beslenme ve farmasötikler gibi önemli nihai pazarlara küresel yaklaşımımızı iyileştirerek, sektörlerle birlikte ilerlemek ve değişmek için gerekli çevikliğe sahip olmamızı, büyümeye ivme kazandırmamızı, dijital kabiliyetlerimizi geliştirmemizi sağlayarak daha yüksek operasyon verimliliği ile müşterilerimize daha iyi hizmet sunmamıza yol açacağına inanıyoruz.”

Rakipsiz ürün, pazar ve mevzuat bilgisi 

Kısa süre önce 14 nihai pazarımızı beş makro kategoriye (tüketici çözümlerini de içeren) ayırdık. Böylece pazarlarımızın ihtiyaçlarına adapte olarak daha fazla odaklanma derinliği sağlamakta, tutarlılığı iyileştirmekte, büyümeye ivme kazandırmakta ve tüm coğrafyalardaki müşteriler ve tedarikçiler için değer sağlamaktayız.

Güzellik ve kişisel bakım, gıda katkı maddeleri, farmasötikler ve nutrasötikler bir araya gelerek tüketici çözümlerini oluşturuyorlar. Büyüyen müşteri talebini karşılamak üzere tasarlanmış bu yaklaşım, dünya çapındaki teknoloji harikası Çözüm Merkezleri ağıyla desteklenen, tüm büyük bölgelerdeki uzmanlıkla güzellik bakımı, beslenme ve farmasötik pazarlarına küresel ölçekte hizmet sunmamıza olanak sağlamaktadır.

Tüketici çözümlerine ek olarak, arta kalan kategorilerimiz şunları içermektedir:

  • Genel Endüstriyel
  • Hizmetler ve Diğer Pazarlar
  • Endüstriyel Özel Ürünler
  • Rafinasyon ve Kimyasal İşleme


Digital on Demand: “Her Zaman Açık” Alışveriş Adresi

Univar Solutions’ta, müşterilerimiz ve tedarikçilerimiz için sorunları farklı biçimde ele almak ve çözmek için “dijitali” kullanırız. Bu yıl COVID-19 pazarda önemli ve beklenmedik bir aksaklığa neden olurken, dijital çözümler tüm dünyada çok daha önemli bir unsur haline geldi; hepimizden mesleki ve özel iş ve etkileşimlerimizi sanala taşımamız istendi.

Dijital dönüşümümüz bir süredir devam ediyor olsa da COVID-19 bu dönüşümü hızlandırdı. Müşteriler ve tedarikçiler için bizimle iş yapmayı daha kolay ve güvenli hale getiren esaslı ve yenilikçi çevrim içi çözümler oluşturmaya ve bunları genişletmeye daha da fazla titizlikle odaklandık. Mevcut müşteriler ve tedarikçi ortaklarımızla iletişimi sürdürmek ve iş yapmak ve yeni ve potansiyel müşterilerle ilişkiler tesis etmek için güvenli bir yol sağlayan yeni platformlar geliştirildi.

Sektör lideri dijital kabiliyetlerimizin genişlemesi, pek çok görevi daha hızlı ve kolay biçimde, herhangi bir cihazdan, dünyanın herhangi bir yerinden ve herhangi bir zamanda gerçekleştirmek için daha fazla fırsat ortaya çıkardı:

  • Ürün aramak
  • Fiyat teklifi istemek
  • Bir sipariş vermek veya düzeltmek
  • Siparişi takip etmek
  • Teknik ve güvenlik verilerini bulmak

Size özel çözümlerle işinizi kendi bildiğiniz gibi yapabilirsiniz

Biz, daha akıllı, daha hızlı ve daha iyi iş yapabilmenizi sağlamak için şirketinizin başarısına odaklanıyoruz ve “7/24” açığız:

  • Shop.UnivarSolutions.com – Mağazamız,müşterilerine eksiksiz sipariş durumunu, faturalama, işlem geçmişi, güvenlik ve ilgili belgeleri içeren yenilikçi bir e-ticaret deneyimiyle, 17.000’den fazla ürün içeren tam kataloğumuza tek bir erişim noktası sağlamaktadır. Bu site ayrıca müşterilere gerçek zamanlı sipariş durumu bilgisi sağlayan yeni bir sipariş takibi işlevinede da sahiptir.



  • ChemCentral.com – Basit ve gösterişsiz bir satın alma seçeneği, şeffaf ve tamamen dijital deneyim isteyen müşteriler için biçilmiş kaftandır. ChemCentral.com, ayrıntılı ürün bilgileri ve basitleştirilmiş fiyatlandırma sunan kimyasal ve katkı maddesi ürün portföyüne hızlı, kolay ve doğrudan erişim sağlamaktadır.



  • UnivarSolutions.com – İnternet sitemiz çok çeşitli sektörler için temel bilgileri sunmaktadır. Ürün ve formülasyon bulucusunu da içeren dijital araçlar ve kaynaklar, müşteriler için ürün geliştirme sürecini hızlandırmaktadır. Sektöre odaklı içerik, operasyonların toplam maliyetini düşürmeye ve en güncel mevzuat gerekliliklerini karşılamaya yardımcı olan yöntemleri vurgular. Tedarikçiler için site paha biçilemez pazar kapsama alanı sunar. UnivarSolutions.com, bölgesel olarak hazırlanmış içerik ve yerel dil desteğinden yararlanan küresel bir platformda hizmet sunmaktadır.



Bu çok kanallı yaklaşım, sektör lideri portföyümüz ve seçkin tedarikçilerimizi, Univar Solutions dijital ve iSales’ten sorumlu başkan yardımcısı James Molica’nın liderliğinde, müşterilerimizle kusursuz biçimde bir araya getirmektedir. Molica şunları ifade etti: “Bir süredir kimyasal ve katkı maddesi dağıtımı için dijital çözümler tasarlamada gururla öncülük yapmaktayız. COVID-19, küresel ekonomide dijital çözümlerin değerini daha da iyi kanıtladı. Shop.UnivarSolutions.com ve ChemCentral.com gibi platformların eklenmesi, e-ticaret sunumlarımızı büyük ölçüde genişletiyor”. “Amacımız, hem mevcut hem de yeni müşterilere her zaman ve her yerde arama, kaynak bulma ve kendi kendine hizmet sağlama seçenekleri sağlamaktır. Bu yeni araçlar, modernize edilmiş bir satın alma yolculuğu ve dijitalleştirilmiş bir uçtan uca tedarik zinciri ile müşteriler için iş yapmayı kolaylaştıracaktır.”

Satın alma eğilimleri pek çok müşteriyi sürekli olarak dijital ortama kaydırırken, ekibimiz 2021 sonuna kadar bölgesel olarak e-ticaret sunumlarına yatırım yapmaya ve bunları genişletmeye devam edecektir. “Bu platformları ilk olarak ABD’de hayata geçirdik ve şimdi bunları küresel olarak da kullanıma sunmak için sabırsızlanıyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki müşteriler çevrim içi bilgi aramaya, ürün seçmeye, alım yapmaya ve işlerini yönetmeye devam ediyorlar. Dolayısıyla bu ihtiyaçları karşılayacak dijital kabiliyetler yelpazemizi tasarladık ve önemli bir ihtiyacı tam olarak doğru bir zamanda karşılıyoruz,”.

İşe Geri Dönme: Dünyanın Dört Bir Yanındaki İnternet Seminerleri

COVID-19 yayılırken hızla değişen pazar koşulları yeni ve beklenmedik tüketici ve işletme davranışları ortaya çıkardı. Şirketlerin esnekliği ve çevikliği sınandı ve başarılı olanlar müşteri ihtiyaçlarını etkin biçimde karşılamak için adapte oldular. Şirketler, aralıklı seyahat yasakları ve evde kalma emirleriyle sosyal mesafeyi korurken bağlantı kurmak için daha güvenli ve daha katma değerli yollar aramak zorunda kaldılar. Dünyanın dört bir yanında canlı, yüz yüze konferanslar ve etkinlikler, gerçek zamanda birlikte çalışmayı mümkün kılan yeni teknolojiler ve araçların kullanıldığı sanal veya hibrit, dijital etkinlikler haline dönüştüler. Univar Solutions olarak, müşterilerimiz ve tedarikçilerimize kendi iş güçlüklerinin üstesinden gelecek dijital çözümler sağlayan sektörde öncü dijital temelimizden faydalanmaya devam ediyoruz. Canlı İnternet seminerleri bu listenin en başında yer almaktadır.

İnternet seminerleri, İnternet üzerinden gerçekleştirilen bir sunum, seminer, yuvarlak masa toplantısı veya atölye çalışmasıdır. Kulağa basit gelse de, İnternet seminerlerinin sağladığı değer ve avantajlar bunun çok ötesindedir. “İnternet seminerleri, müşterilerimize sunduğumuz daha geniş dijital hizmetler yelpazemizdeki önemli bir araçtır. EMEA/APAC başkanı ve Tüketici ve Endüstriyel Çözümler küresel başkanı Nick Powell şöyle dedi: "Sunumlar dakik ve belirli bir hedef kitleye özel olup, sektör uzmanları liderliğinde, güvenilir bilgilerle ilgili konulara değinmektedir”.  “İnternet seminerlerimiz müşterilerimizin ve tedarikçilerimizin dünyadaki coğrafi dağılımını yansıtmakta ve hizmet sunmakta ve ister tüketici ister endüstriyel veya hizmet bazlı olsun tüm işletmelerin yeni ürünleri ve yönlerini kapsıyor.”

Her ne kadar yıllardır bölgesel İnternet seminerleri düzenliyor olsak da, iş uzmanlarımız artık her hafta küresel ölçekte 2-3 canlı İnternet semineri gerçekleştirmektedir. Konular kısmen müşteriler ve tedarikçilerden alınan görüşlere dayalı olarak belirlenmektedir ve ürün eğitimi, formülasyonlar ve en son laboratuvar ve teknik gelişmelerden her sektör ve nihai pazardaki küresel eğilimler ve yenilikçi çözümlere kadar uzanmaktadır. Uzmanlarımız ayrıca tedarikçilerle iş birliği içinde sektöre özgü ürün başlıklarını ele alan bir dizi İnternet seminerleri de düzenlemektedirler. Örneğin, Kanada’daki kaplamalar, yapıştırıcılar, sızdırmazlık ürünleri ve elastomerler (CASE) ekibi kısa süre önce, Dow, Vencorex, Cabot, BASF ve Nan Ya gibi tedarikçilerle ortak çalışarak beş hafta boyunca haftalık İnternet seminerlerinin düzenlendiği son derece verimli bir çevrim içi İnovasyon Dizisi gerçekleştirdi.

“İnternet seminerlerinden elde edilen en önemli sonuçlardan biri, daha iyi ve daha güçlü ilişkilerdir. Univar Solutions ticari iletişim küresel direktörü Arnita Wofford şunları ifade etti: "İnternet seminerlerimiz gerçek zamanlı, kişiye özel görüşmeler, birebir sohbetler ve canlı soru-cevap seanslarına olanak sağlayarak, hem müşterileri hem de tedarikçileri sanal ortamda bir araya getirerek herkese fayda sağlıyor”. Planlanan İnternet semineri süresi içinde ele alınamayan tüm soruların takibi doğrudan müşteri ve ürün yönetim ekipleri tarafından gerçekleştirilmektedir.

Yaklaşan ve talep üzerine sunumları keşfedin

Bugün İnternet seminer yelpazemiz daha önce hiç olmadığı kadar çeşitli. Hepsinden önemlisi ise canlı sunumu kaçırırsanız İnternet seminerlerimizin çoğunu 7/24/365 talep üzerine görüntüleyebilirsiniz.

Bunu aktarın

“Harika bilgiler ve katkı maddesi vurgularını gerçekten faydalı buldum.” - Özenle Temiz İnternet Semineri, 4 Ağustos

“Kusursuz sunum--teşekkürler.” - CBD Uygulamaları için Fonksiyonel Lipitler ile Çözümler Formüle Etme İnternet Semineri - 23 Temmuz

“Buna dayalı olarak aromalı bitki bazlı süt formüle etmek için teknik personelinizle birlikte çalışmak istiyoruz.” - Bitki Bazlı Sütler İnternet Semineri, 25 Haziran

quick contact image
Have a question?
Please select one of the choices below as the reason for contacting us:*
Ask a Question or Request a Quote
SDS Request

Access your SDS now through your account. New customers can request one here.

Yes
No
Yes